RÓLUNK

Mondhatnánk, hogy álmodozók vagyunk, de a kalandorok kifejezés sokkal jobban tetszik. Utazgattunk erre-arra külön is, együtt is. Imádjuk a hegyeket. Kitűztünk magunk elé célokat, melyeket már elkezdtünk megvalósítani. Szeretnénk inspirálni és ezáltal inspirálódni.

Mottónk: “Az ember nyugtalan teremtmény, s időnként racionálisan nem megmagyarázható indokok alapján mennie kell. Valahová. Ha jó neki, ahol van, azért. Ha nem, azért. Utaznia kell. Hisz ebben a menekülésben van az ő szabadsága.”

______________________________________

Viki – a blog szerzője, riportere és megálmodója. Személyközpontú-stoppos-magyar-filozófiatanár tehetségsegítő-könyves-koordinátor.

“Ez a blog már régóta az ujjamban volt. Amióta csak az első stoppos utamról visszajöttem. Emlékszem, ledobtam a hátizsákot a kollégiumi szobámban, nem volt ott senki. Azt hittem, szétrobbanok a mesélnivalótól. Lerohantam a büfébe, éhes voltam. A pultos fiú egyedül unatkozott, nyári délután, üres épület.

– Egy melegszendvicset kérek – mondtam. – Mennyibe kerül? Euróval tudok fizetni? 
Rám mosolygott. Látván a koszos, csapzott ábrázatomat, megszánt. – A vendégem vagy.
– Mennyi az idő? – Kezdtem a beszélgetést, mert fogalmam sem volt, hogy egyáltalán délelőtt van, vagy délután.
Mielőtt válaszolhatott volna, homlokráncolva rá néztem: – Amúgy milyen nap is van? Hányadika?
– A srác láthatóan jót derült a zavaromon. Hát te meg honnan jöttél? – kérdezte.

Több se kellett, végeláthatatlan mesélésbe fogtam, amit azóta sem tudtam abbahagyni. Ahogyan az utazást sem – így vagy úgy megtalálom a módját. Akkor is utazom, ha épp nem: tervezek és emlékezem. Igen gyakran álmodom is arról, hogy úton vagyok. Amolyan igazi valóságos, kerek álmok ezek. Akárcsak az ébrenlét.

Amikor a backpacker.hu-t kezdtem olvasni, akkor derengett fel bennem, hogy ezzel a tünetegyüttessel kezdhetnék valamit. Használhatnám. Inspirálásra. Motiválásra. Mesélésre. Világmegváltásra. Fogadjátok szeretettel!

______________________________________

Norbi – A blog zsenije és megalkotója, álommegvalósító. Teljesítménytúrázó-sziklamászó-fotótanonc-IT-guru.

“Szeretek úton lenni. Bárhogyan, bárhová. A mozgás, az úton levés már egészen fiatalon a lételememmé vált. Kissrác kormban gyakran túráztunk a Mátrában, táboroztunk a hazai erdőkben. Csodálatos élményeim vannak ebből az időszakból. Aztán ahogyan az sok vidéki fiatal esetében lenni szokott, én is a fővárosba kerültem, azóta is itt élek és IT mérnökként dolgozom. Azonban a kalandok és kihívások továbbra is vonzanak. Rengeteget túráztam hazai tájakon, eleinte egyedül, aztán társakkal, majd jött a teljesítménytúrázás, végül a hegy- és sziklamászás itthon és külföldön. A célom minél többet felfedezni és megérteni a természetből, a minket körülvevő világból, közben más kultúrákat, más embereket és persze önmagamat is jobban megismerni.

Számomra sokkal nagyobb élmény egy idegen országban egy városi piacra betévedni, vagy egy ázsiai hegyi falucska útján hátizsákkal baktatni, elvegyülni a helyiek között, az ottani élet részévé válni, mint meglátogatni a sokadik turistalátványosságot és megnézni azt amit egy útikönyv is megmutathat. Az én életfilozófiám az, hogy egy szeretett tárgy bármikor eltörhet, vagy elveszhet, de az élményeink örökre megmaradnak. Ezért állandóan keresem a lehetőségeket, hogy akár csak néhány órára vagy akár több napra kimozduljak a négy fal fogságából és újabb élményekkel térhessek vissza. Mert mindenhol jó, de legjobb úton lenni.”

 ______________________________________